Home ReviewsReleases Blind Guardian – Beyond The Red Mirror

Blind Guardian – Beyond The Red Mirror

by Vjeran

 

 

 

Blind-Guardian
I. The Cleansing of the Promised Land
 1. “The Ninth Wave” (Olbrich, Matthias Ulmer, Kürsch) – 9:28
 2. “Twilight of the Gods” – 4:50
II. The Awakening
 1. “Prophecies” – 5:26
 2. “At the Edge of Time” – 6:54
III. Disturbance in the Here and Now
 1. “Ashes of Eternity” – 5:39
IV. The Mirror Speaks
 1. “Distant Memories” – 5:51 (Bonus track on limited editions and vinyl versions)
V. Disturbance in the Here and Now (Reprise)
 1. “The Holy Grail” (Frederik Ehmke, Olbrich, Kürsch) – 5:59
VI. The Descending of the Nine
 1. “The Throne” (Olbrich, Charlie Bauerfeind, Kürsch) – 7:54
VII. The Fallen and the Chosen One
 1. “Sacred Mind” – 6:22
 2. “Miracle Machine” (Michael Schüren, Kürsch) – 3:03
VIII. Beyond the Red Mirror
 1. “Grand Parade” – 9:28
IX. Damnation
 1. “Doom” (Marcus Siepen, Olbrich, Kürsch) – 5:48 (Bonus track on earbook version)
Izdavač: Nuclear Blast
Godina: 2015

Dugoočekivani i pompozno najavljivani novi album Blind Guardian-a, “Beyond The Red Mirror” je napokon ugledao svijetlo dana. Na albumu su gostovala tri zbora i dva orkestra ( iako su mogli staviti i po jedan zbor i orkestar, ali dobro). Album je najavljivan i kao povratak benda ka zvuku iz faze “Imaginations From The Other Side” i to je ispalo djelomično točno.

Ovo je definitivno njihovo najbolje ostvarenje još od “Nightfall In Middle-Earth ere.  Album se sastoji od deset pjesama koje su podijeljenje u šest poglavlja. Uvodna pjesma The Ninth Wave” počinje sa zbornim pjevanjem i jasno daje do znanja da nas čeka još jedno epsko putovanje sa ovim metal bardovima. Ostatak pjesme je također vrlo dobar sa svim elementima koje očekujemo od Blind Guardiana. Slijedi je također vrlo dobra pjesma “Twilight Of The Gods” koja je ujedno bila i najavni singl albuma. Ostatak albuma je u manje-više istom tonu, gdje se izmjenjuju  klasične heavy Guardian dionice potpomognute orkestracijama.

Na albumu ima bržih, gotovo thrash-erskih dijelova kao i onih srednjeg tempa sve to upakiranu u grandiozan zvuk svojstven ovim bardovima. Hansi i dalje povrđuje da je u vrhunskoj formi i briljira tokom cijelog albuma. ” The Bard Song” ovog albuma je pjesma Miracle Machine i u njoj Blind Guardian ponovno iskazuje svoju snalažljivost u pjesmama baladnog tipa. Za kraj albuma je ostavljena devet i pol minutna “Grand Parade” koja na odličan način zaključuje ovaj više nego solidan album. Možda najveća zamjerka albumu ide na manjak ” hitova” kakvih je u svojoj karijeri ovaj bend imao napretek, ali to ne umanjuje kvalitetu pjesama predstavljenih na ovom uratku. Iako ovaj album nije donio ništa novo, ipak ćete provesti više nego ugodnih sat i nešto vremena slušajući priče iza crvenog ogledala.

You may also like