Home News Blaze Bayley objavljuje album i kreće na maratonsku turneju

Blaze Bayley objavljuje album i kreće na maratonsku turneju

by Ivona Bogner

Blaze Bayley završava sa triologijom “Infinite Entanglement” 02. 03. 2018. kada će zvanično biti objavljen “The Redemption of William Black (Infinite Entanglement Part III)”.

Blaze je 2016. započeo naučno fantastičnu priču o kapetanu William Blacku, odabranom među 1000 kandidata, da otpočne jedinstvenu misiju i historiji čovječanstva albumom „Infinite Entenglement“. Priča prati misiju William Blacka do krajnjeg cilja njegove ekspedicije, planete jednostavno nazvane The New World. Na sljedećem albumu „Endure And Survive“ (Infinite Entanglement Part II), Black se suočava sa svojom usamljenošću i problemima iz prošlosti. Kao što sam naziv posljednjeg dijela govori, u 2018. očekujemo spasenje William Blacka.

Koautor The Redemption of William Black” je Blazeov stari suradnik, Chris Appleton. Ujedno, on je koproducent, gitarista i prateći vokal na albumu. U cijeloj priči pomaže i Luke Appleton kao i Michelle Sciarrotta, Jo Robinson,Mel Adams, Liz Owen, Aine Brewer i Rob Toogood.

Album prati i velika svjetska turneja čiji evropski dio počinje u Glazgovu (28. 02. 2018), završava maestralno snimanjem živog DVD i CD izdanja 25/26. 05. 2018. u Francuskoj. Poslije festivalske turneje, bend se seli u Veliku Britaniju, zatim u Amriku i Kanadu. 2019. rezervirana je za Latinsku Ameriku i povratak u Sjedinjene Države.

Specijalni gosti u Britaniji biti će Faith In Glory, dok će u Europi Blazea pratiti Luke Appleton sa svojim akustičnim setom.

Zanimljivo je da su sva tri albuma objavljena u kontinuitetu od 2016. do 2018. ožujka mjeseca za Blaze Bayley Recordings.

Prvi video prati pjesmu „Prayer of Light“. U videu se Blazeu pridružuju Chris Jericho-Fozzy i Luke Appleton.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: