Home ReviewsConcerts Beogradski Brutal Assault afterparty – Devin Townsend & Fight The Fight @ Dom Omladine Beograda, 15.08.2017

Beogradski Brutal Assault afterparty – Devin Townsend & Fight The Fight @ Dom Omladine Beograda, 15.08.2017

by Srđan Radovanović

Devin Townsend je jedan od onih ljudi koje ili obožavate ili ne podnosite. Čovek je potpuni muzički genije, a sa publikom komunicira na jedinstven način, sa akcentom na sprdnju i na neki način praveći parodiju od samog sebe. Još iz njegovih Strapping Young Lad dana, više puta je za sebe rekao kako je “štreber koji pravi muziku za štrebere”, ali ukoliko ne znate kontekst i pozadinu njegovog stvaralaštva, steći ćete pogrešan utisak.

Događaj su otvorili gosti iz Norveške pod imenom Fight The Fight i u skladu sa svojim imenom, pokazali se publici da odista i žele da budu borci za metal scenu. Naravno, ovo se odnosi na njihov pristup, oni su vrlo energični, agresivni, eksplozivni. Tehnički su odlično potkovani i pokazuju jake uticaje punka, metalcora ali i klasičnog roka. Ovo su mladi momci, poznaju se iz srednje škole i njihovoj proboj na scenu će verovatno tek uslediti.

Posle kraće pauze, svetla su se ugasila i na binu je izašao i taj lik i pozdravio nas u svom stilu rečima „Ja sam Devin Townsend i eto vam ga sad!“ i beogradskoj publici, pred kojom je bio prvi put, poručio je Rejoice, nekako i simbolično, dugo se u ovom gradu čekalo na ovako nešto. U publici je naravno potpuna histerija, mislim da će se svi složiti da domaća publika dugo nije ovako reagovala na neki koncert. To je i sam Devin osetio ponovivši kako ne može da veruje da nije ranije nikad bio ovde!

Konceptualni album Ziltoid The Omniscient dugo ima kultni status, tako da ne moram da opisujem šta je bilo kad smo čuli Hyperdrive! Ubrzo smo čuli i Deadhead koja odlično odlično zvuči, a i posebno je oduševila jednog člana naše ekipe, na moje dodatno zadovoljstvo! A onda Devin radi ono što Devin radi najbolje, kanališe nagomilanu energiju i onda je oslobodi na sebi svojstven način: Ziltoid Goes Home, jedna skoro pa thrash metal bomba i nastaje šutka jer ipak smo mi metalci i treba da se ponašamo tako!

Uz pošalice i provale koje su NSFW pa ih nećemo transkribovati, ali i pohvale na račun domaće kuhinje, krećemo u ozbiljno headbangovanje, Supercrush a odmah i March of the Poozers! Svi nabacujemo ratničke face kako bismo bili što više metal!

Ostalo je naravno vremena za još poneku sprdnju, apsolutno moram da napomenem da smo nakon potpuno spontanog bisa (dakle sasvim spontano i iskreno i bez imalo parodije!) čuli preview nečega što može biti i nova pesma, pod simboličim nazivom Balls Deep In Tears, a set se završio, opet nekako simbolično, pesmom Higher!

Kao što sam već rekao, ovo smo dugo čekali i to je bilo više nego očigledno. Imali smo priliku da vidimo sjajnog muzičara, koji je očito bio u elementu. Sjajno smo ga dočekali i otpratili. Eto mu da zna za drugi put!

Tekst: Srđan Radovanović

You may also like

%d bloggers like this: