Home News Beneath The Machinery of Demise je drugi singl benda Hostis

Beneath The Machinery of Demise je drugi singl benda Hostis

by Vjeran

Beneath The Machinery of Demise je drugi singl benda Hostis

Hosting logo1Pjesma Beneath The Machinery of Demise će se naći na nadolazećem albumu koji se snimao u Hi-Gain studiju, a producirao i miksao ga je Nikola Radović (Placid Art). Cjelokupni album će imati još 5 beskompromisnih thrash/death metal pjesama sa povremenim melodičnim uplivima. Na albumu je večinu solaža snimio Stefan Stanišić, gitarista kultnog benda Postmortem (ne postoji više) iz Podgorice, a takođe gostuju i prijatelji iz par srpskih metal bendova, Luka Milošević (Deadly Mosh, Istrulity) i Dušan Mlađenović (Alister).

O samoj pjesmi i ostatku materijala članovi benda su rekli: “Pjesma Beneath the Machinery of Demise , kao i cjelokupan album govori o medijskoj manipulaciji i ispiranju mozgova političkim i vjerskim doktrinama u službi državne vlasti, o svim lažima koje nam putem televizije, novina i sličnih sredstava informiranja servira diktatura prerušena u ruho demokracije (Svojevrsni “Trijumf volje” Leni Rifenštal, koji nam se svakodnevno servira putem medija, sa drugačijim protagonistima, ali istom porukom). Taj cjelokupni mehanizam propagande, simbolično nazvan “Mašinerija smrti” čini ljudske umove usnulim i obamrlim, nesposobnim za dalji napredak (koliko osobni, toliko i nacionalni). Inspirirana je stanjem u Crnoj Gori zadnjih tridesetak godina i ovo je svojevrsni poziv na buđenje, svojevrsna pobuna protiv propagandne mašinerije, kako oligarske vlasti koja nije ostvarila nikakav napredak za ovih 25 godina, tako i nesposobne i skoro nepostojeće opozicije, koja služi kao njihova marioneta.”

Bend je u potrazi za izdavačkom kućom koja će ovo izdanje učiniti dostupno i u fizičkom formatu. Zbog obaveza sa Abhothom, koji će početi live nastupe od rujna (prvi je na Nikšičkom Bedem Festu 3. rujna), Hostis za sada ne planira nastupe uživo, ali ništa nije isključeno.

Hostis je nastao 2010. godine, a osnovao ga je Srđan Mišović. Bend čine članovi Abhoth-a : Srđan Mišović (vokali), Miloš Klikovac (gitare) i Aleksandar Dragojević (bas gitara). Teme Hostis-a su socijalne prirode, a to su politička i religijska dogma,te indoktrinacija, medijska manipulacija, ratovi i zločini izazvani tim.  Cjelokupni album ce imati jos 5 pjesama u istom maniru, beskompromisni thrash/death metal sa povremenim melodicnim uplivima. Na albumu je vecinu solaza snimio Stefan Stanisic, gitarista (sada nepostojeceg) kultnog benda Postmortem iz Podgorice, a takodje gostuju I prijatelji iz par srbijanskih metal bendova, Luka Milosevic (Deadly Mosh, Istrulity) I Dusan Mladjenovic (Alister). Bend je u potrazi za izdavackom kucom koja ce ovo izdanje uciniti dostupno I u fizickom formatu. Zbog obaveza sa Abhothom, koji ce poceti live nastupe od septembra (prvi je na Niksickom Bedem Festu 3. septembra) , Hostis za sada ne planira nastupe uzivo, ali nista nije iskljuceno.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: