Home News Bend 23 doseže zvijezde sa novim singlom Reach For The Stars

Bend 23 doseže zvijezde sa novim singlom Reach For The Stars

by Vjeran

Ovo je pjesma za ljude kojima svakodnevno govore da se prestanu baviti s onim što ih ispunjava

23

Bend je osnovan 2011. i iza sebe ima EP The Final Day i nedavno su izdali prvi album Coming Home. Antonio nam je dao izjavu glede novog singla.

“Nedugo nakon izdavanja našeg albuma prvijenca Coming Home i dva koncerta u rodnom gradu osjetili smo golemu količinu energije koju je trebalo pretvoriti u glazbu, pa smo tako u vrlo kratkom periodu snimili poprilično puno novog materijala. Jednostavno uživamo u skladanju i to je ono što nas ispunjava. Dok promatramo kako iz samo nekoliko tonova prerasta u melodiju, a zatim evoluira dalje u cijelu skladbu, kao dijete od začeća do rađanja.

Novi materijal je drugačiji od predhodnog, ali je još uvijek prisutan onaj temeljni zvuk koji 23 posjeduje još od The Final Day-a. Tako se i pjesma Reach For The Stars razvila od najneperspektivnije ideje, kako su rekli ostali članovi benda u jedan apsolutni hit, te je prihvatili kao broj jedan na našim setlistama.

Stihovi su ponovno inspirirani nekim segmentima naših života kao i sve ostale pjesme od 23, pa smo se tako dotaknuli teme u kojoj svaki pojedinac koji osjeća ljubav prema nečemu ne odustaje od toga pa makar izašao iz bitke s tisuću šavova. To je pjesma za ljude kojima svakodnevno govore da se prestanu baviti s onim što ih ispunjava, jer to po nečijim mjerilima nije dobro, i da kad pomisle da su sami na svijetu i da su svi protiv njih stisnu zube i slijede svoje snove na putu prema zvijezdama.

Reach For The Stars ima izrazitu sentimentalnu vrijednost za sve nas u 23 te u jednu ruku opisuje našu borbu kako bi ostvarili svoje snove.

Do sada smo težili žeštokom zvuku i bržem tempu, ali smo ovaj put snimili nešto neuobičajno za nas, pa će se tako na singlu naći i akustična verzija Reach For The Stars koja diže emocije slušatelja na još jednu višu razinu.

RFTS smo snimali u Studiju Depth od Filipa Sertića i našem već kultnom mjestu Studio 23 iz kojeg dolaze sve ove kreacije. Filip nas je razumio već na upoznavanju i s ponosom mogu reći da je on jedan od nas. Temeljito se posvetio poslu i bez imalo stresa uspjeli smo materjalizirati ove naše ideje u extremno kratkom roku, a sama produkcija je za svaku pohvalu. Inače nemam običaj reklamirati druge ljude, ali Filip je genijalac. Preporučio bi ga svima koji prvenstveno sviraju iz ljubavi prema glazbi.

Singl uskoro izlazi u fizičkom obliku, ali će biti u strogo limitiranoj seriji za naše najvjernije fanove i najuži krug prijatelja. Svi ostali će se morati zadovoljiti na način da besplatno skinu naš singl s interneta i pronađu sebe u energiji koju smo ponovno poslali u javnost.

Također smo pripremili i kratak filmić  sa snimanja RFTS u kojem se može vidjeti gotovo cijeli proces od skladanja i demo snimanja pa do kraja i završnog snimanja.

23 ne odustaje od svojih snova i nastoji dosegnuti svoje zvijezde.”

Pjesmu možete skinuti na ovom linku: https://soundcloud.com/bonermetal/23-reach-for-the-stars

 

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: