Home News Bassista HATE ETERNAL J.J. Hrubovcak o dojmovima nakon turneje

Bassista HATE ETERNAL J.J. Hrubovcak o dojmovima nakon turneje

by Vjeran

Bassista HATE ETERNAL J.J. Hrubovcak o dojmovima nakon turneje

Hate Eternal

Od 1997., Hate Eternal su bili jedni od definirajućih glasova brutalnog, tehničkog death metala. Uz rame majstorima kao što su Nile i Necrophagist, bend je pogurao pokret heavy utjecajnog zvuka i iznjedrio tisuće obožavatelja i različitih podžanrova.

Hate Eternal  su upravo završili turneju s novim albumom Infernus, stoga su se mediji brzo uhvatili u kontakt s članovima i tako pristupili bassistu J.J, Hrubovcaku da propitaju reakcije na novu ploču kao i dojmove samog benda.

”Imali smo nevjerojatno pozitivne reakcije na ovu ploču. Veoma je dinamična i vodi na putovanje kroz različita tempa sa svom agresijom koju biste i očekivali. Produkcija je vrhunska i čujete sve od svake bass note, do svakog trzaja, pa do promjena u vokalu. Ponosan sam što sam mogao napisati toliko stvari za gitaru za ovu ploču kao i tekst za dvije stvari. Na albumu se vidi da sam u bendu već 8 godina i da sam ”u istoj zoni” kao i ostali.”

Na turnejskom setu su napravili urednu kombinaciju starih i novih stvari. Svirali su i klasike kao što je I, Monarch i King of all Kings a i znali su ubaciti starije stvari na listu ovisno o raspoloženju tog dana. Tako su na zadnjem turnejskom nastupu svirali By His Own Decree a s novog albuma između ostalog Stygian Deep, Locust Swarm i Infernus. 

”Inspiraciju crpimo iz svakodnevnih stvari. Nekome sam već spominjao da imam osjećaj kao da je svaki album nekakav snapshot u vremenu. Predstavlja sva naša životna iskustva u tom razdoblju. I tako se svaki album razvije u svom smjeru ovisno o tim iskustvima.”

”Iz doba Divine Rapture smo uspješno privlačili pozornost i stvarali fan bazu poprilično agresivnim pomakom. Snimili smo uspješan demo u skladištu u Floridi što je vodilo našem izdavanju albuma za Listenable Records. Nismo se obazirali na sve tadašnje priče kao ni to da je death mrtav, ipak su iz tog perioda iznjedrili bendovi kao što su Nile, Origin i na kraju dakako Hate Eternal.”

Hate Eternal cover

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: