Home News Avatarium najavili ime i datum izlaska novog albuma

Avatarium najavili ime i datum izlaska novog albuma

by Mislav Mihaljević

Nakon što su prošli mjesec objavili kako rade na svom trećem studijskom albumu, Avatarium su još malo podigli veo i otkrili nekoliko detalja oko same stvari. Ova doom ekipa se vraća u velikom stilu, pjevačica Jennie-Ann Smith i njen muški ostatak benda ponovno će baciti čaroliju zvuka novim albumom “Hurricanes And Halos” koji ćete moći poslušati od 26. svibnja ove godine.

Album će ukupno sadržavati osam autorskih pjesama, a šest od tih osam iskovao je njihov najpoznatiji član, Candlemassov basist i tekstopisac, virtuoz Leif Edling. Kao njegova desna ruka bili su gitarist Marcus Jidell i gore već spomenuta pjevačica Smith. Album koji nam stiže u svibnju je potomak ranije izdanog “The Girl With The Raven Mask“.

Produkciju na “Hurricanes And Halos” potpisuje sam Marcus Jidell, dok je David Castillo (Katatonia, Bloodbath, Opeth) to sve snimao i miksao u nekima dobro znanom Ghost Ward Studios. Mastering je djelo Jensa Borgena (Soilwork, Sepultura).

Snimati Hurricanes And Halos istinski je bio emocionalni roller coaster za mene. Mislim da smo stvorili čistu i vibrirajuću energiju tim činom. Ponosna sam na ono što smo zajedno postigli i uistnu sam sretna.” – ističe Jennie-Ann Smith.

Na njene riječi nadovezao se i Marcus Jidell: “Imam osjećaj da su nas dva prethodna albuma i EP vodili do ovoga. Bio je to prirodni tijek onoga što imamo danas, glazbeno i emocionalno.

Dok ne dočekamo novi, možete se s nama prisjetiti starijeg materijala.

You may also like