Home ReviewsConcerts Ashes of Eternity, Svoystvo i Strength su dostojno odali počast Dimebagu

Ashes of Eternity, Svoystvo i Strength su dostojno odali počast Dimebagu

by Vjeran

Ashes of Eternity, Svoystvo i Strength su dostojno odali počast Dimebagu

Ashes of Eternity (1)

U Vintage baru su nastupali bendovi Ashes of Eternity, Svoystvo i Strength (Pantera tribute bend). Večer je počela sa Ashes of Eternity, melodični death metal bend koji iza sebe ima jedan demo pod nazivom Demo of Eternity. Prvo treba natuknuti da je komunikacija sa publikom još bolja nego u Saxu, šta se tiče samog nastupa, nema neke razlike od prošlog puta, čvrsto i žestoko su odsvirali svoj repertoar, po kojem se vidi da su dečki učili od švedske škole death metala. Publici je bend već otprije poznat, pa se moglo vidjeti u publici ljude kako pjevuše tekstove od pjesama kao što su Fragments, Eternal Wings, Cold Touch i Our Last Curse. Žestok početak, a sad da vidimo dalje kako je išlo.

Sljedeći bend je Svoystvo, zagrebački progressive metal bend koji je izdao EP pod nazivom, A Memory Of A Human Being koji je i bio promoviran u Vintage industrial baru. Moderniji stil metala, u kojem mješaju druge različite žanrove, svejedno su držali pozornost svim prisutnim, čak neke natjerali na headbang tijekom malo življih i bržih dijelova. Najveći dojam na publiku su ostavile pjesme Mouzess, Red Rain i Suffoskate.

 

I za kraj, dolazi sastav koji su svi čekali. A to je Strength, Pantera tribute bend. Počevši sa Regular People, atmosfera se polako zahuktava, dok fanovi slušaju pjesme, koje je Dimebag Darell davno napisao, u izvedbi četvorice mladića koji točno znaju kako to treba zvučati live. Tek na pjesmi Drag The Waters, svi prisutni su počeli sa čuvenim mosh pitovima i nisu posustajali niti tijekom poznatih stvari, This Love, 5 Minutes Alone, Cowboys From Hell, Walk, niti tijekom stvari koje bi samo zakleti fan Pantere znao, Rise, Fucking Hostile, New Level, Domination.

Tekst i foto: Ivan Maršić

You may also like

%d bloggers like this: