Home News Arkona se vraća na Exit Festival 2017!

Arkona se vraća na Exit Festival 2017!

by Srđan Radovanović
Exit

Veterani pagan metala, ruska Arkona, ponovo na Exitu! Ovaj bend ima gomilu fanova u regiji, a na Explosive bini, koju zovu svojom drugom kućom, su obećali poseban set kojim žele da obilježiti 15 godina postojanja. Karizmatična Maša i njen bend će oživjeti duh svojih predaka i slaviti svoje i nasljeđe svih Slovena na zidovima Petrovaradinske tvrđave!

Ljubitelji tvrđeg zvuka imaju dodatni razlog da budu zadovoljni, meksička ekipa Thell Barrio nam donosi potpuno nov stil, koji su nazvali “latin-core” i predstavlja kombinaciju metala, hard core, rap i latino stilova, koja brzo prikuplja fanove. Zatim, ovoj žurci se priključuje i irski alt-metal bend Words That Burn, koji obećava žestok i energičan nastup, a slično možemo očekivati i od hrvatske groove metal ekipe Cold Snap. Beogradski Void Inn će nam prikazati svoj heavy doom zvuk praćen okultnim tekstovima, a lineup prvog dana zaokružuje domaći moderni metal core bend Sequence.

U subotu ćemo imati priliku da gledamo Haos, koji je trenutno najstariji aktivni rumunjski punk-rock bend od kojih možemo očekivati beskompromisne politički motivirane poruke i oštre kritike, a sutradan će nastupiti meksički death metal bend Armada, death metal veterani Sacramental Blood, ali i mlade nade domaće thrash scene, Deathonation!

EXIT team ove godine ujedinjuje četiri festivala u regiji pod zajedničkim geslom “EXIT Summer of Love 2017”, prvi od njih je Sea Star koji će se održati u Umagu 26. i 27. svibnja/maja, nakon kojeg slijedi Revolution Festival  koji će se održati u Temišvaru od 1. do 3.6., a odmah nakon EXIT festivala, ljeto zatvara  četvrti Sea Dance festival koji će trajati od 13. do 15.6.!

You may also like