Home News Arch Enemy objavili trailer za DVD “As The Stages Burn!”

Arch Enemy objavili trailer za DVD “As The Stages Burn!”

by Mislav Mihaljević

Arch Enemy 31. ožujka 2017. izdaju novi live DVD  “As The Stages Burn!” za diskografsku kuću Century Media. Navedeno izdanje sastoji se od snimke nastupa benda na Wacken Open Air festivalu prošlo ljeto, a ujedno je to i nastup na najvećoj bini na kojoj su ikad svirali. Ovaj njihov performans označava vrhunac veoma uspješne promo turneje za njihov najnoviji, deveti po redu studijski album “War Eternal”.

Cijela priča započela je još u ožujku 2014. kada je bend najavio Alissu White-Gluz u ulozi nove pjevačice. Paralelno s tom objavom izašao je i video za naslovnu pjesmu “War Eternal”. Upravo ta pjesma postala je njihov najuspješniji video u karijeri, prelazeći cifru od 20 milijuna prikaza na YouTubeu.

Izlazak albuma “War Eternal” prati i najveću poziciju na američkim i njemačkim top ljestvicama koju je Arch Enemy ikada dostigao. Nastavno s tim, odsvirali su preko 200 koncerata u više od 40 zemalja svijeta. U zalasku 2014. pridružuje im se kao član i Jeff Loomis (ex-Nevermore) za vrijeme trajanja svjetske turneje s Kreatorom i 2015. kada su svirali pred dupkom punim arenama kao support bend Nightwishu.

Gitarist Arch Enemyja, Michael Amott  za Spark TV je progovorio o “As The Stages Burn!”: “Mislim da je ovo perfektan ciklus za dokumentiranje. To je novi, svježi Arch Enemy, a upravo smo proveli dvije godine, možda i više na turnejama. Želimo da to ostane zabilježeno kao živući dokaz toga što smo postigli u ovo zadnje vrijeme. Nastup na Wackenu je bio zaista poseban. Uložili smo jako puno energije i dobili dosad najveći koncert u karijeri kao rezultat. To će biti glavni dio DVD-a, ali bit će tu također i drugih stvari, tako da će to bit kao nekakav live album, DVD, Blu-ray i slične stvari. Imamo i drugih zanimljivih nastupa koje smo zabilježili, tako da je moguće da i neki od njih isto tako završe kao dio toga svega. Dakako, Wacken je bio pun pogodak. Ipak je to najveći heavy metal festival na cijelom svijetu.

Arch Enemy će proslaviti izlazak “As The Stages Burn!” s nekolicinom europskih koncerata gdje će im kao posebni gosti svirati Lacuna Coil i The Haunted.

archenemy2017tourlacuna

Na pitanje o stvaranju materijala za idući album, Michael odgovara: “Imamo puno ideja koje nam se motaju po glavama, snimili smo i neke jednostavne demo trake, ali se još nismo ozbiljno prihvatili posla. Puno smo vremena proveli na putu, a nismo bend koji u takvim uvjetima radi na novim pjesmama. Može nam na pamet pasti neki riff ili melodija, pa čak i poneki tekst, ali je ipak lakše svemu tome pristupiti kad smo kod kuće i kada se posvetimo isključivo i samo stvaranju glazbe. Ovako dok se budiš u drugom gradu svako jutro, malo se teže fokusirati na to.”

Jeff Loomis nadodaje: “Mislim da će stvaralački proces među nama biti odličan. Točno je onako kako je Mike rekao. Nismo imali priliku još jesti zajedno i složiti nove stvari, ali mislim da vrijeme za to dolazi veoma brzo.”U očekivanjima oko novog albuma izjasnila se i sama Alissa White-Gluz:”Mislim da za sve nas, sa svakim novim album, sa svakim novim nastupom, uvijek postoji onaj izazov da napravimo nešto bolje od onoga što smo napravili prošli put. Svi volimo War Eternal i uvijek će nam biti poseban, ali opet, želimo i to nadmašiti. Bitno je postaviti ljestvicu veoma visoko, ali i biti samokritičan prema sebi u konstruktivnom smislu, tako da težite ka stvaranju dobre glazbe i sviranju dobrih koncerata. Nitko od nas nije potpuno miran kada se radi o kvaliteti glazbe koju plasiramo van. Nemamo još posebne ideje o tome što želimo postići novim albumom, ali imamo veoma snažnu postavu koja će zasigurno izbaciti jedan dozlaboga čvrst novitet. Nemojmo zaboraviti da sad imamo i Jeffa kao stvaralačku silu, a to nismo imali na War Eternal. Čeka nas jedan novi svijet za istraživanje i to je poprilično uzbudljivo.”

Dok se ideje o novom albumu još kuhaju, trailer za nadolazeći live DVD pogledajte ispod:

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: