Home ReviewsConcerts Antifa Night u Klubu Kocka

Antifa Night u Klubu Kocka

by Vjeran

Antifa Night u Klubu Kocka

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOve subote, 24.10. je predstavljen prvi splitski ANTIFA NIGHT u organizaciji Sekcije mladih antifašista grada Splita unutar prostora, inače Splićanima dobro poznatog, kluba Kocka.

Kako je inače poznato da u Splitu koncerti ne počinju na vrijeme, ni ovaj put nije bio neki izuzetak, ali uz veliki pomak – bilo je u pitanju samo 10 minuti kašnjenja što je gledajući na inače standard koncerata u Kocke definitivno pozitivan pomak.

Uvod u prvu splitsku ANTIFA večer su napravili dvočlani sastav Cha Ja Ton koji su se trudili animirati publiku koja u početku i nije imala nekog sluha, osim nekolicine rasplesanih pojedinaca. Dodatan pozitivan pomak je bio taj što se i pomalo razbio običaj da prvi bend tehnički svira pred praznim auditorijem – moglo se komotno u startu izbrojati kojih 50ak ljudi.

Ekskurzija poljoprivredne škole je svojim usponom na binu definitivno poviše privukla pozornost starije garde ali je prema svemu sudeći uspjela pridobiti i pažnju mlađahnije publike koja se u tom trenu našla ispred bine. Energično su odradili svoje i Antifa Nighttokom njihovog nastupa su se dodatno ispunili kapaciteti kluba. Bend kao takav je već dugi niz godina poznat lokalnoj publici ali i šire – ponajviše radi istaknutog Svetozara Jovanovića, inače poznatim kao Sveto Panker i Sveto Dalmatinski.

Najjači odjek publike su pak dobili šibenski HC punk Ponte De Carla koji su se borili s tehničkim problemima. Iako je vokalist davao znak da je mikrofon van funkcije, reakcije u tom trenu ni od tonca (koji se kako saznajemo tehnički tek uči) ni od tehničara nije bilo, ali se nisu dali smesti već su nastavljali dalje bez obzira. Tehnički problemi su se nastavljali tokom cijelog nastupa, moglo se primjetiti kako se jedan od tehničara svako malo vrti uzaludno po bini ali su momci bez obzira i dalje prašili u svom ritmu i održavali dobru komunikaciju s publikom koja je po reakciji headbangera u prvom redu te po šutkama imala zasad najviše sluha za njihov nastup što su i potvrdili time što su ih uporno zvali na bis na što su se i odazvali.

Zadnji po redu, kako je bilo i najavljeno u line up-u su bili zadarski Crasso De Odio, streetcore također dugo poznat javnosti.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Odradili su dosad puno koncerata po državi i inozemstvu ali svoj nastup u Kocki nažalost nisu imali prilike dovršiti do kraja jer su se naime naglo upalila svjetla, ma u niti pola nastupa.

Publika zbunjena, momci na bini još više, povici, negodovanje…šank se naglo zatvorio i sve što se moglo čuti su komentari o tučnjavi i da su zaštitari naredili da se odmah svi raziđu.

Detalji koji su se mogli doznali kroz komešanje su bili ti da su u prvoj priči se organizatori (pod time se misli na članove Sekcije) međusobno posvađali i u svemu tome, pri pokušaju razdvajanja nasrnuli i na zaštitare a kasniji komentari koji su konkretizirali stvar su bili ti da su organizatori nasrnuli na par pojedinaca koji su cijelo vrijeme pozdravljali i uzdizali desnicu što ih je očigledno dobrano isprovociralo i odlučili su utjerati pravdu na svoj način.

Sve je to rezultiralo time da je koncert prekinut, šank zatvoren, publika kroz kojih 10ak minuti rastjerana i na tome sve staje. Patrolna kola su bila vidljiva na platou, ali sami plavci unutar kluba ne.

Izvještaj i foto: Mia Mime Penović

You may also like