Home News Angelseed objavio video za pjesmu Dancing With Ghosts

Angelseed objavio video za pjesmu Dancing With Ghosts

by Vjeran

Dancing With Ghosts je novi video, sa filmskim predznakom, hrvatskog symphonic metal benda ANGELSEED. Video je snimljen u Zadru i okolici u produkciji Igora Goića i KREATHIA Studia.

Priča je temeljena na blago ekscentričnom istraživanju tematike kaveza duša. Osnovna ideja scenarija bazira se na filozofiji pet elemenata u japanskom budizmu, poznatoj kao godai, čiji su elementi Zemlja, Voda, Vatra, Vjetar i Eter (praznina). Svaki element ima svoj vlastiti simbolizam. Nasuprot pet elemenata, tu je i dijabolična, materijalistička kraljica demona, tvorac zemaljskog zatvora. Bubnjar Jurica Baljak objašnjava:

“To je metaforičko putovanje u jezgru osobne tame gdje se svaki element nalazi u vlastitom zatvoru. Ono predstavlja dihotomiju života i smrti kroz sliku prihvaćanja, pronalaženja svrhe i borbe s demonima u potrazi za otkupljenjem. Ovaj video govori o putovanju ljudske vrste”.

Dancing With Ghosts, nalazi se na ANGELSEED-ovom albumu “Crimson Dyed Abyss”, koji je izašao krajem 2015. u izdanju Sliptrick Recordsa.

Videom za Dancing With Ghosts počinje istraživanje tematike koja će biti prisutna na sljedećem albumu benda. ANGELSEED će ući u studio 2018. godine kako bi snimili svoju drugi album.

Subscribe on MJM YouTube ChannelSubscribe

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: