Home News Američka supergrupa The Dead Daisies izbacili video spot

Američka supergrupa The Dead Daisies izbacili video spot

by Vjeran

Američka supergrupa The Dead Daisies izbacili video spot za pjesmu Midnight Moses

The Dead Daisies

Američka supergrupa The Dead Daisies izbacili su video spot za pjesmu Midnight Moses. Pjesma se nalazi na nadolazećem albumu Revolución. Bend je nedavno potvrdio turneju zajedno sa Whitesnake, tako da ćemo ih gledati u Zagrebu  21. studenog, Beograd 22. studenog i Skopje 25. studenog.

Nastali pod utjecajem hard rocka 70tih i 80tih The Dead Daisies donose globalno popularan zvuk negdje na tromeđi bendova poput The Faces, Bad Company i Foreigner. Bluesom natopljeni riffovi, tvrdi ritam, veliki refreni i moćne melodije, sve u izvedbi svirača s impresivnim biografijama.

Na početku zamišljen kao kolektiv u kojem će se line up rotirati bend je tijekom vremena došao do postave koja će se pojaviti u Zagrebu. John Corabi (Motley Crew, RATT) će biti na vokalu, Richard Fortus (Guns N’ Roses, The Psychedelic Furs) i David Lowy (Red Phoenix, Mink) na gitarama, Dizzy Reed (Guns N’ Roses, Hookers and Blow) na klavijaturama, Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) na basu te Brian Tichy(Ozzy Osbourne, Billy Idol) za bubnjevima. U povijesti su bendom prodefilirali i glazbenici poput Darryla Jonesa (The Rolling Stones), Alexa Carapetisa (Julian Casablancas + The Voidz, Nine Inch Nails),Bernarda Fowlera (The Rolling Stones), Franka Ferrera (Guns N’ Roses, The Psychedelic Furs), JohnaTempeste (The Cult, Rob Zombie), Charleya Draytona (The X-pensive Winos, The Cult) i mnogih drugih.

U svega tri godine od oformljavanja The Dead Daisies su skupili zavidan broj nastupa s ZZ Topom,Aerosmithom, Lynyrd Skynyrdom, Bad Companyem, Def Leppardom i Kissom s kojima su odsvirali i turneju na kruzeru po Bahamima. Listi “teškaša” iz prvog razreda harda rocka pridužio se i Slash koji im je gostovao na prvom singlu “Lock ‘N’ Load”, nakon čega su uslijedili debi “The Dead Daisies” i EP iz 2014.“Face I Love”.

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: