Home News Alice In Chains ponovno u studiju!

Alice In Chains ponovno u studiju!

by Mislav Mihaljević
izvor: službeni FB benda

Alice in Chains ponovno su ušli u studio! Prošlo je gotovo četiri godine od njihovog zadnjeg studijskog uratka “The Devil Put Dinosaurs Here, tako da je definitivno vrijeme za nove Chainse!

Period nakon smrti Staleyja proglašen je jednim od najuspješnijih povrataka u hard rock povijesti. Da se razumijemo, nitko nikada neće biti kao Layne Staley, ali William DuVall i Jerry Cantrell svojim su mračnim harmonijama prizvali onaj sirovi Alice In Chains zvuk kroz protekla dva albuma.

U nedavnom intervjuu za Framus & Warwick, basist Mike Inez progovorio je kako bend ponovno snima novi materijal: “Danas izlazim iz jednog studija, odlazim opet u drugi i idem proizvest nenormalno puno buke! Radimo punom parom, stalno smo u poslu. To je ono za što smo stvoreni, a sve ostalo će doći za tim. Prije smo se brinuli oko izdavača, managementa, ali to vrijeme je prošlo. Sad kada ulazimo u studio, on postaje naš klub za izlaske. Tamo se dolazimo opustiti i zabaviti, ne shvaćamo to kao posao.

Dalje nastavlja kako im je okruženje u kojemu snimaju bitno, da ga pokušavaju učiniti što više zabavnim jer nije lako provoditi negdje preko dvadeset sati dnevno i biti svo to vrijeme mrtav ozbiljan. Uspoređuje snimanje novoga albuma s igrom u pješčaniku i zaključuje kako uopće nije loše ponekad biti dijete.

Alice In Chains trenutno nemaju najavljenih datuma za 2017., ali vjerujemo da će se i to uskoro objelodaniti.

 

You may also like