Home News ALICE IN CHAINS i producent NICK RASKULINECZ potvrdili suradnju za novi album

ALICE IN CHAINS i producent NICK RASKULINECZ potvrdili suradnju za novi album

by Srđan Radovanović

ALICE IN CHAINS su najavili da će za koji dan započeti snimanje dugo iščekivanoga novog albuma, na lokaciji Studio X u gradu Seattle-u, koji bi trebalo da se pojavi početkom sljedeće godine. Na čelu će ponovo biti producent Nick Raskulinecz, koji je producirao i prethodna dva albuma, “Black Gives Way To Blue”  iz 2009. godine i “The Devil Put Dinosaurs Here” iz 2013.

Basista Mike Inez je u podcastu “Let There Be Talk” potvrdio da bend radi na novom albumu. Prethodna dva su snimana u L.A.-u i bend je imao veliku želju da se vrati u Seattle gdje je sve počelo. Dodaje kako znaju svaku ulicu i sjećaju se svega što im se dogodilo i da je Seattle zaista posebno mjesto!

Inez također kaže i da ALICE IN CHAINS trenutno nisu pod ugovorom ni sa jednom izdavačkom kućom, nakon što im je istekao ugovor koji su imali sa Universal Music Group. Samim tim se u ovom trenutku ne zna kako će točno ići proces objavljivanja albuma, ali bend je siguran da će oformiti partnerstvo sa nekim. Podsjećaju da je bend samofinancirao snimanje ‘Black Gives Way To Blue’ i da nisu mnogo opterećeni tehničkim detaljima te prirode. Ipak, ALICE je globalno poznato ime i potrebno je da se tko god bude zadužen za distribuciju pobrine da album bude dostupan svuda gdje bend ima svoje fanove, zaključuje Inez.

Studio X su originalno osnovali Ann i Nancy Wilson iz benda HEART i prvobitni naziv je bio Bad Animals, gdje su ALICE IN CHAINS ujedno i snimili svoj ST album iz 1995. godine.

“The Devil Put Dinosaurs Here” je drugi album benda na kome je vokal William Duvall, nakon što je 2006. preminuo Layne Staley. Album je prodan u preko 60000 primjeraka. Oba singla, “Hollow” i “Stone” su došli do 1. mjesta na listama radio stanica, a sam album je bio na 2. mjestu Billboard-ove liste.

DuVall je za Phoenix New Times prošle godine rekao da je ALICE IN CHAINS jedan od rijetkih bendova koji može da pravi turneje bez novog materijala, jer imaju dovoljno fanova koji bi došli svejedno, imajući u vidu količinu pjesama koju bend ima iza sebe.

Subscribe on MJM YouTube ChannelSubscribe

You may also like

%d bloggers like this: