Home ReviewsConcerts Adio Lito je pristojno ispratilo lito

Adio Lito je pristojno ispratilo lito

by Vjeran

Adio Lito je pristojno ispratilo lito

Adio-Lito

Dogodio se koncert pod nazivom Adio Lito i dok sam razmišljao da li i što napisati za taj koncert sjetio sam se organizatora koji mi  je došao i rekao kako se izmrcvario zadnjih deset dana oko organizacije i da je ovo posljednji put da će tako nešto raditi. Dobro došao u klub. Da takvih ljudi nema, koji su spremni iskočiti iz mase, kakvo bi tek onda društvo bilo.  Grade Splite, nadam se da si ponosan na svoju povijest, na veliki broj izuzetnih pojedinaca koji su izniknuli iz ovog grada, obrati pažnju na mlade, na one koji žele nešto stvarati, koji se žele izdignuti iz stada i pomognite im da nas povedu u neku samo svjesniju budućnost.

Adio Lito 19.09.2015-70Adio Lito je bio koncert sastavljen od nekoliko bendova različiti žanrova i to je jedan od razloga što sam se dvoumio da li pisati ovaj izvještaj, iako po publici koja je bila reklo bi se da je bio koncert samo žestokih bendova. Bez obzira što smo mi magazin žestoke glazbe, žao mi je što ti drugi žanrovi ne mogu skupiti svoju publiku na koncertima.

Za malo se dogodio scenarij Heavy Day festa. Kiša je malo pomutila satnicu između prvog i drugog benda, ali se to kasnije sve normaliziralo. Bendovi su bili relativno dobri. Malo sam ostao iznenađen što su dva bend bila potpuno cover bendovi. Oni po meni nisu trebali tu biti ako se s ovim koncertom htjela promovirati splitska scena.

Prvi bend je bio Dnk, korektan punkerski bend koji su svoj nastup odsvirali pa skoro pred praznom tvrđavom Gripe. Za splitske pojmove 20:00 je prerano za uči u koncertni prostor, jer seAdio Lito 19.09.2015-46 - Copy vjerovatno do tada nije uspjela uliti dovoljna doza tekućine u tijelo. Drugi bend Zeptone je bio ugodno iznenađenje za mene. Odsvirali su dio autorskih pjesama i dio covera i to su skroz dobro i uvjerljivo odradili. Treći bend Extender je potpuni cover bend koji je dobro odsvirao covere. Četvrti bend La Volpe je poprilično iskakao žanrovski i tu je nedostajalo njihovih fanova da bi popunili prazninu ispred bine koju su napravili ljubitelji žestoke glazbe koji su se povukli. Peti bend Loops mi je izgledao dosta sigurno na bini, a po onome što sam čuo radi se o bendu koji veoma voli Nirvanu i Smashing Pumpkins. Nakon njih dolazi Kob koji je svoje 4 dobre autorske pjesme uklopio u nekoliko dobro poznatih, ali osrednje osviranih covera. Vrlo su energičan band, koji radi ne iskustva brzo izgori tu energiju. Ima vremena da steknu iskustvo. Kraj koncerta Adio Lito je ostalo rezervirano za Đubrivo, koje po Kojinim riječima mediji ne podržavaju.

Sve u svemu dobar koncert, dobro posječen, ali moram primijetiti da bi bilo svima njima bolje kada bi se kolege glazbenici više međusobno podržavali i posječivali koncerte.

You may also like