Home SceneInterviews Absortick: “Pjesme su nam dosta atmosferične i može se opustiti uz njih, a opet su metal” (tekst i audio)

Absortick: “Pjesme su nam dosta atmosferične i može se opustiti uz njih, a opet su metal” (tekst i audio)

by Vjeran

Pjesme su nam dosta atmosferične i može se opustiti uz njih, a opet su metal

AbsortickU susret koncertu u Vintage Industrial Baru i povodom pobjede na drugoj kvalifikacijskoj večeri STArta, razgovarali smo sa basistom Gabrielom.

Oko utisaka sa STArta, Gabriel nam je rekao: “Naš bubnjar nas prijavljuje na te festivale. Kako je on prijatelj sa bivšim bubnjarom Rolin Humesa, a oni su bili na STArtu, on je nahvalio taj festival i naš bubnjar nas je odlučio prijaviti. Stvarno mogu potvrditi da je odličan festival sa odličnom organizacijom. Klub gdje se sviralo (Judino Drvo) je odlično napravio ozvučenje i vjeruj mi vrlo je malo klubova u Hrvatskoj gdje na bini čuješ što sviraš.”

“U Splitu smo svirali nove autorske stvari koje sada i snimamo. U fazi smo snimanja cijelog albuma i spota, ali ćemo prvo izaći sa singlom, pa sa spotom, a za album ne mogu točno reći kad bi mogao biti gotov. To je veliki proces” rekao nam je Gabriel.

Na pitanje kakva je situacija u gradu na četiri rijeke sa metalom, Gabriel odgovara: “Eto baš moj prijatelj i ja smo počeli organizirati metal koncerte po Karlovcu, ali svakako nije baš bajna situacija. Karlovac je grad punka, tako da metal bandova ima malo. Sad imamo taj prostor Mala Scena, pa se nadamo boljoj budućnosti.”

“U bendu svi slušamo različitu glazbu. Slušamo od Pink Floyda, pa do novog metala, tako da smo sami sebi dali nekakvu etiketu i to nazvali “ChillCore”, jer pjesme su dosta atmosferične i može se opustiti uz njih, a opet su metal” odgovorio nam je Gabriel na pitanje glazbenog žanra.

Ako ste poželjeli vidjeti band Absortick, momci imaju koncert sutra 25.03. u Zagrebu u Vintage Industrial Baru ili na finalnoj večeri STArt festivala, koja će biti 03.04 u Splitu, Judino Drvo.

Intervju sa Gabrielom iz Absorticka, noviteti, najave, ….. by Metal Show Pila Naopako on Mixcloud

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: