Home News War-Head i Mantra su nova imena na ovogodišnjem UFO-u

War-Head i Mantra su nova imena na ovogodišnjem UFO-u

by Vjeran

War-Head-Band-2014(01)Unutar velikog broja osječkim metal bendova, postoji jedna konstanta, kako po aktivnosti, tako i po kvaliteti stvaralaštva i to traje već dugi niz godina tako. To je thrash metal trojka War-Head, koja će napokon naći svoje mjesto na UFO bini, unutar vrlo jakog metal programa, u srijedu 22. lipnja.

Ako bi smo uzimali kriterij prijeđenih kilometara, War-Head je po tome sigurno broj 1 u Osijeku, a u vrhu bi se našao i među svih hrvatskim bendovima. Gotovo svake godine odrade barem jednu veliku svjetsku ili europsku turneju, a pomalo tužno zvuči činjenica da su u nekim državama, kao npr. u Brazilu gotovo priznatiji, poznatiji i popularniji nego u svom kraju. Ovo je svakako bend koji je na turneji doslovno kod kuće, gledajući koliko su bina upoznali i kolikom su broji ljudi predstavili svoje glazbeno stvaralaštvo.

Nastao 2002. godine, bend je uspio zadržati entuzijazam s početka, a budući da nije bilo bolnih promjena postave, simbioza među članovima svakako je svakom pjesmom i svakim nastupom sve jača, što se može i primijetiti. Bend je od samog početka imao ambiciju postati internacionalno ime, pa su vrlo rano počeli s nastupima i turnejama gdje god su mogli, neovisno o veličini kluba/bine i broju publike koja ih sluša. Prvi pravi pomaci tako su se vidjeli 2008., kad su pozvani od strane američkog benda Devastation, da ih prate na njihovoj turneji. Dvije godine kasnije, također na europskoj turneji, “supportali” su Warbringer. 2012. bend je odradio tri europske turneje, dok godinu kasnije prvi puta odlaze u Brazil, koji im je nakon toga postao stalna postaja, gdje su stekli veliki broj fanova. Ove godine će na nekim europskim nastupima popratiti Nervosu i Other Eyes Wise, pa tako i na UFO-u.

http://www.war-head.net/

DISKOGRAFIJA: 

No Sign of Armageddon (2008.)
…Still no Sign of Armageddon (2011.)
Imperium Mundi (2014.)

Manntra 02

Po prvi puta UFO festival imati će priliku svojoj publici predstaviti jedan od najzanimljivijih bendova u regiji, Manntru. U pitanju je bend koji metal glazbu jako zanimljivo i kvalitetno kombinira s elektronskom glazbom, ali i elementima etno glazbe. Osim toga, njihovi tekstovi podosta su vezani uz povijest i tradiciju. Sve to dolazi uz pyro show na bini, koji bendu daje dodatnu atrakciju.

Ova četvorka, nastala 2011. godine u Umagu, taj je svoj stil nazvala „balkanski rock“, pokušavši najbolje opisati ono što su ukombinirali u svoj glazbeni stil. Iza sebe imaju dva albuma i pregršt nastupa, a imaju i jednu od najaktivnijih baza fanova, posebno na društvenim mrežama. Upravo su ti fanovi jedan od razloga nastupa na UFO-u, nakon podosta otvorenog lobiranja za dovođenje Manntre.

Na UFO-u će ponuditi izbor iz svog dosadašnjeg stvaralaštva, ali i onog što bi se trebalo naći na novim audio materijalima za koje najavljuju svjetsku razinu produkcije. Takva razina live produkcije može se očekivati na UFO-u, u četvrtak 23. lipnja.

Nikako se ne smije izostaviti Pyro show, koji je također dodatak vizualnom live identitu ovog benda, na koji oni detaljno paze da bude kvalitetno uklopljen u cijelu Manntra priču. Onaj tko dođe na UFO, 23. lipnja, moći će se uvjeriti u to kako to izgleda. Čak i da ovo nije glazba koju preferirate, nastup Manntre je nešto što morate vidjeti.

You may also like